Glömt lösenordet?

Gästböcker

Om oss

Online just nu

    27 gäster.
 

 

Gästbok.nu


Det var en gång ...

För längesedan (i slutet av 1900-talet), i det soliga Gislaved, fanns en ung man vid namn David som bestämde sig för att införskaffa sitt livs första domännamn. Valet föll på FS-Datas webbhotell och domännamnet blev gislaved.net till Kommunens stora förtret.

Sidan hade inte alls med internettjänster att göra, utan handlade om allt möjligt som David fann intressant. Sidorna bytte utseende oftare än en tonårskille byter underkläder, men entusiasmen var stor.

Gästböckernas utveckling
I början var gästböckerna inte mycket att skryta över. Administrationen var enkel, och det enda du kunde göra vara att plocka bort inlägg. Den första versionen var skriven i Perl, och använde textfiler för att lagra inläggen i.

Det första året tillkom ett hundratal gästboksanvändare. Lyftet kom när programspråket PHP började användas, och istället för textfiler användes en databas för att lagra inlägg i.

I ungefär samma veva tillät vi användarna att lägga till sin egen HTML-kod i gästböckerna för att göra dem mer lika deras egna hemsidor.

I början av 2003 byttes FS-datas webbhotell ut mot Aleborg. Dock upplevdes en försämring av kvaliteten på tjänsterna, och vi bestämde oss för att skaffa egna servrar och starta ett webbhotell där vi lög fram till 2010 då vi flyttade till Binero.

Inte gratis längre?
Gästböckerna hade hela tiden erbjudits gratis till användarna, men när antalet användare började närma sig 12 000 blev det för dyrt och tidskrävande att driva tjänsten utan att ta betalt.

Vi bestämde oss för att ta 40 kronor per år för en reklamfri version av gästboken, och de flesta tyckte att det var helt okej.

Ny ägare
Under hösten 2009 såldes gästbok.nu till nya ägare.

Vi som köpt sidan heter Daniel och Magnus, och vi tänker utveckla sidan mer mer funktioner och tjänster som vi hoppas kommer bli uppskattade. Mer information kommer allt eftersom vi har funktionerna färdiga.